wrapper

Международна конференция

Чисти технологии за устойчива околна среда - води, отпадъци, енергия за кръгова икономика“ за изграждане и развитие на Център за компетентност

Тази година по случай Световния ден на водата /22 Март/ Центъра по Компетентност „Clean & Circle“ организира Конкурс за детска рисунка на тема „ВОДА ЗА МИР“.

Tемата на Световния ден на водата през 2024 г. е „ВОДА ЗА МИР“. Тазгодишният Световен ден на водата, всички ние трябва да се обединим около водата и да използваме водата за мир, като поставим основите на едно по-стабилно и проспериращо бъдеще.

Water for peace

 

Включете се до 14 март 2024 г., като ни изпратите своята рисунка, въплъщаваща как водата може да постави основите на един мирен свят. Общественото здраве и просперитет, хранителните и енергийните системи, икономическата производителност и целостта на околната среда разчитат на добре функциониращ и справедливо управляван воден цикъл.

Условия за участие:
✦Темата на рисунката е нужно да е свързана с темата „Вода за мир“.

✦Всички желаещи да участват могат да изпратят творбите си до 23:00 ч. на 14 март 2024 г. на имейл адрес:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Оценяването на творбите е в ДВЕ възрастови групи! 

-до 10г.

-от 11 до 18г.


Рисунките се изпращат в .jpeg формат с предоставени две имена, години и телефон/имейл за връзка с участника /или родителят/. С изпращането на рисунка, изпращащият декларира, че е запознат и приема условията описани в Декларацията за участие. Декларацията може да прочетете ТУК. С нея родител, настойник или упълномощен, дава съгласието си детето да участва и творбата му да бъде публикувана.

ИЗТЕГЛЕТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛИ 

Наградите:
Първите три места ще получат специални награди /книги-изненади/.
Всички останали участници ще получат сертификат от конкурса, както и възможността да посетят и да участват в едно научно-популярно изследване на водите в Лабораториите на Биологически факултет /Катедра по Обща и приложна хидробиология/ на 22.03.2024 г. /Световен ден на водата/ между 10:00 до 15:00 часа в 166 зала /ет.1/ при Биологически факултет, бул. Драган Цанков 8, София.

Хващайте вълшебните четки, моливи или флумастери и нека въображението Ви твори чудеса.*ೃ༄

***
Конкурсът е инициатива на Център по компетентност Clean & Circle и катедрата по „Обща и приложна хидробиология“ при Софийски Университет, свързана със Световния ден на водата 2024 г., като дава възможност на деца и младежи за изява в полето на опазването на водите.

Ключови послания за Световния ден на водата 2024 г

  • Водата може да създаде мир или да предизвика конфликт . Когато водата е оскъдна или замърсена, или когато хората се борят за достъп, напрежението може да нарасне. Като си сътрудничим по отношение на водата, можем да балансираме нуждите от вода на всички и да помогнем за стабилизирането на света.
  • Просперитетът и мирът разчитат на водата . Тъй като нациите управляват изменението на климата, масовата миграция и политическите вълнения, те трябва да поставят сътрудничеството във връзка с водата в основата на своите планове.
  • Водата може да ни изведе от кризата . Можем да насърчим хармонията между общностите и държавите, като се обединим около справедливото и устойчиво използване на водата – от конвенциите на ООН на международно ниво до действия на местно ниво.

 

logo-bg Проект BG05M2OP001-1.002-0019:„Чисти технологии за устойчива околна среда – води, отпадъци, енергия за кръгова икономика“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. logo-bg-right

За нас

Срокът за изпълнение на проекта е: 30 март 2018 г. - 30 ноември 2023 г.

Водеща организация е Софийският университет "Св. Климент Охридски“.

Цел на проектае изграждане на ефективна инфраструктура и научноизследователски капацитет за развитие на иновации в кръговата икономика с фокус върху води, енергия и управление на отпадъци 

Предстоящо

Запознайте се с пълната програма на третото ...
Clean&Circle беше домакин на международна ...
Clean&Cirlce продължава да получава ...